Previous
Next


Previous
Next

Hüvelyi probiotikum – intim egészség és immunitás ​

Biota hüvelyi probiotikum az egészséges hüvelyi mikrobiótáért.  BIOTA  intima – EGYSZERŰEN NŐKNEK! Rendelje még meg ma!


Azonnali megrendelés

Mi a hüvelyi probiotikum?​

Mint, ahogy a bélben élő mikróbák közössége felelős az erős immunitásért, a jó emésztésért, vitaminszintézisért, valamint az emésztőszervrendszer  egészének egészségéért, úgy az urogenitális traktusban is megtalálhatóak a jó, probiotikus baktériumok közössége, mely csoportosulás felelős minden nő intim egészségéért. Korábban hüvelyflórának nevezték, napjainkban új elnevezést használunk – HÜVELYI MIKROBIÓTA.

A hüvelyi mikrobióta 95%-át a Lactobacillus törzs alkotja.

Legdominánsabb laktobacillusok

Az egészséges hüvelyi mikrobiótában, az alábbiak:

✓ Lactobacillus crispatus

✓ Lactobacillus gasseri

✓ Lactobacillus jensenii

✓ Lactobacillus rhamnosus

✓ Lactobacillus reuteri

✓ Lactobacillus paracasei

Dr. Kapás István

szülész – nyőgyógyász

Versys Clinic

ajánlásával

Premium Pharma - Zaštita

Hogyan működnek a laktobacillusok?

 • Védő biofilmet képeznek a hüvely nyálkahártyáján, ezzel akadályozva a patogén mikroorganizmusok növekedését és fejlődését.
 • Tejsavat termelnek, ami a hüvely normál pH értékének (3,8 – 4,5) fenntartásáért felelős anyag.
 • A Laktobacillusok képesek az antimikrobiális anyagok (hidrogén -peroxid és más bakteriocinek) előállítására, melyek közvetlenül hatnak a patogén mikroorganizmusokra.
 • Jelentős szerepet játszanak az immunválaszban.

A HÜVELYI PROBIOTIKUMOK MEGVÉDIK A HÜVELY NYÁLKAHÁRTYÁJÁT A KÓROKOZÓ MIKROORGANIZMUSOK MEGTELEPEDÉSÉTŐL! TÖBB LAKTOBACILLUS = EGÉSZSÉGES HÜVELYI MIKROBIÓTA = TÖKÉLETESEBB INTIM EGÉSZSÉG, NŐKNEK

Kinek javallt a hüvelyi probiotikum?

A hüvelyi probiotikumok biztonságosak és hasznosak a nő bármely életkorában. A serdülőkortól, az első menstruációtól kezdve,a reproduktív korban és a menopauza idején is.

Lányok és serdülők

A lányok ebben az időszakban keresik fel először a nőgyógyászt, fontos, hogy a lányok megértsék, hogy kell helyesen fenntartani az intim egészséget. A leggyakoribb problémák ebben a korban a hormonális változásokból erednek, továbbá az agresszív hatóanyagot tartalmazó szappanok nemi tájékkal való érintkezése, és az antibotikumos kezelések mellékhatásai. Ebben az életkorban a hüvelyi mikrobióta egyensúlyának biztosítása érdekében, a hüvelykúpok helyett, antimikrobiás krémek, kenőcsök ajánlottak, szájon át szedhető probiotikum készítményekkel kiegészítve.

Szaporodási/ reproduktív időszak

A reproduktív időszakban a nők 75% -a érintett a hüvelyi fertőzések problémakörével. Ebben az életszakaszban a hüvely egészségére hangsúlyozottan hatnak a külső tényezők: stressz, dohányzás,  mozgásszegény életmód, krónikus betegségek, mint például a cukorbetegség, különféle gyógyszerek használata, partnercsere, melyek összessége mind jelentősen befolyásolják a hüvely mikrobiótáját, gyakran megzavarják annak összetételét, s hüvelyi fertőzés kialakulásához  vezetnek. Az orális hüvelyi probiotikum – Biota intima használata, megvédi a nőt ebben az életszakaszban.

Terhesség

A terhesség folyamán létrejövő hormonális – és immunológiai változások kedveznek a hüvelyi fertőzések kialakulásában. A terhesség során létrejött bármely fertőzést, ki kell kezelni, így elkerülve a magzat veszélyeztetését. Az orális hüvelyi probiotikum – Biota intima, teljes biztonsággal alkamazható terhesség idején, hozzájárul a várandós nő és magzata védelméhez. Használata a terhesség teljes időtartama alatt javasolt, különösen az utolsó trimeszterben ajánlott, ugyanis a tudományos vizsgálatok igazolják, hogy lényegesen alacsonyabb esetszámban jelentkezik a csecsemőknél infaltilis kólika (hasi görcsök), amikor az édesanyák ebben az időszakban probiotikumot fogyasztottak.

Menopauza

A manopauza idején az ösztrögén hormon csökken, mely hormon védő hatást fejt ki a nő hüvely-, szív – és érrendszeri egészségét tekintve.Az ösztrögénhiány kellemetlen, menopauzára jellemző tüneteket okoz, valamint hüvely nyálkahártyájának szárazsága, amely hajlamosít a fertőzések kialakulására. Ezenkívül jelentős problémát jelentenek ebben az életszakaszban a húgyúti fertőzések. A Biota intima ebben a korban megakadályozza A Biota intima megakadályozza a hüvelyi és húgyúti fertőzések előfordulását ebben a korban is.

Mely betegségek gyógyításában nyújt segítséget a hüvelyi probiotikum?

A hüvelyi probiotikumok alkalmazása  javallat mindazon állapotokban, amelyekben hüvelyi dysbiosis jelentkezik. A hüvelyi diszbiózis a jó, laktobacillus baktériumok – és a patogén mikroorganizmusok – egyensúlyhiánya. Ha nagy számban vannak jelen a laktobacillusok, azok megvédik a nőt a kórokozók inváziójától.


Itt rendelje meg

Premium Pharma - Laktobacili

A hüvelyi lactobacillus számcsökkenéshez, azaz a hüvelyi diszbiózishoz vezető tényezők:

✓ Széles spektrumú antibiotikumok fogyasztása

✓ Stressz

✓ Dohányzás

✓ Helytelen táplálkozás

✓ Hormonális változások(menstruáció, terhesség, menopauza)

✓ Orális fogamzásgátlók fogyasztása

✓ Immunitás csőkkenés

✓Agresszív hatóanyagú szappanok

✓ Nem megfelelő alsónemű

✓ Szűk ruházat

✓ Csökkent fizikai aktivitás

✓ Krónikus betegségek (diabetes, autoimmun betegségek)

✓ Radio i kemoterápia

✓ Rossz higiéniés szokások

A laktobacillus csökkenés a hüvely nyálkahártyáján, a pH érték felbomlásához és hüvelyi fertőzésekhez vezet.

A nők leggyakrabban a hüvelyfertőzések miatt fordulnak nőgyógyászhoz

Úgy vélik, világszerte több mint 300 millió nő szenved valamely hüvelyfertőzéstől.

A leggyakoribb hüvelyfertőzések a bakteriális vaginózis és vaginális kandidiázis. A kórokozós különfélék, mint ahogy az általuk okozott tünetek is.

Bakteriális vaginózis

A hüvelyi fertőzések 50% át teszik ki.

Hogyan alakul ki a bakteriális vaginózis?

Amelnnyiben hüvelyi diszbiózis fordul elő, azaz, amikor lecsökken a laktobacillusok száma és megnő a fertőzést okozó baktériumok száma. Bakteriális vaginózist számos kórokózó  válthatja ki: Gardnerella vaginalis, Prevotella spp., Bacteroides spp., Streptococcus spp., Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Mobiluncus, Clostridiales, Fusobacterium spp.

Melyek a bakteriális vaginózis tünetei?

A bakteriális vaginózis tünetei: folyékony szürkés-fehér hüvelyi váladék, gyulladás nélküli, bőrpír és -irritáció, kellemetlen szag. Ezekre a fertőzésekre jellemző, hogy az év során többször is visszetér. Kezelésük antibiotikumokkal történik, melyek tovább rontják a hüvelyi mikrobiótát. A szakma álláspontaja, hogy mindkét partnert kell kezelni, és az antibiotikum terápia mellett tanácsos a Biota intimában jelen lévő orális laktobacillusokat is bevenni.

Vaginális kandidiázis

A  Candida-csoportba tartozó gombák által okozott hüvelyfertőzés. Leggyakoribb kórokozó a Candida albicans.A nők közel 20% -ban az urogenitális szerevekben  előfordul kandida gomba, tünetmentesen. A Candida az emberi test normál lakója, azonban ha túlszaparodik, akkor Kandidiázis nevű betegséget okoz.

Melyek a vaginális kandidiázis tünetei?

A vaginális kandidázis tünetei: eltérnek a bakteriális vaginózisok tüneteitől. Jellemző: sűrű, fehér,túrúszerű váladék, kifejezett viszkető érzéssel, továbbá jellemző a vulva helyi irritációja és vörössége, melyet néha fájdalom kísér.A kanididiázis nem tekinthető nemi úton terjedő betegségnek, a Candida túlzott szaporodásának okai: csökkent immunitás, antibiotikumok-, kortikoszteroidok- és orális fogamzásgátlók alkalmazása, hormonális változások, egyes krónikus betegségek (cukorbetegség, vérszegénység, immunbetegségek, rákos megbetegedések, ekcéma). A kandidiázis terhességben is gyakran előfordul.

Hogyan kezelik a vaginalna kandidijaza?

Helyi gombaellenes terápiával kezelik, szükség esetén orális gombaellenes gyógyszerek hozzáadásával. Az orális probiotikus készítmények minden bizonnyal kívánatosak a hüvelyi candidiasis kezelésében, mert csökkentik a hüvely pH-ját, ami nem felel meg a candida növekedésének. Emellett a laktobacillusokban gazdag orális probiotikumok egy védő biofilmet képeznek a hüvely nyálkahártyáján, ezáltal megakadályozzák a candida táplálékhoz jutását és szaporodását. Orális hüvelyi probiotikumok – A Biota intima a hüvelyi candidiasis tüneteinek első napjától az előírt gombaellenes terápiával együtt alkalmazható..

Miben különbözik a Biota intima hüvelyi
probiotikum a többitől?

A Biota intima egy forradalmi orális probiotikus készítmény, amelyet kifejezetten nőknek fejlesztettek ki.
Célja a nők intim egészségének megőrzése és fenntartása.


Vásároljon terméket

Biota intima - Sastav

Hármas hatás

 • Helyreállítja és megvédi a hüvely nyálkahártyáját a fertőzésektől
 • Védi és helyreállítja a bél mikrobiotáját
 • Csökkenti a húgyúti fertőzések előfordulását

A hüvelyi mikrobiotában természetesen élő domináns laktobacillusok egyedülálló kombinációja:

 • 6 nagyon specifikus probiotikus törzs a legnagyobb koncentrációban (6 milliárd CFU)
 • Az egyetlen készítmény, klinikailag igazolt immunmodulátorok (D3-vitamin és laktoferrin) hozzáadásával – stimulálja a szisztémás és lokális immunválaszt
 • Alaktobacillusok és az immunmodulátorok szinergikus hatása

Laktoferin

egy olyan glükoprotein, amely erős affinitással kötődik a vashoz. Megtalálható az emlősök tejében és  kolosztrumában, valamint testfolyadékokban (könnyek, nyál, szemfolyadék, orr-, emésztőrendszeri- és hüvelyi nyálkahártya). Amellett, hogy hatással bír a vas homeosztázisra a szervezetben, a laktoferrin más fontos tulajdonságokkal is rendelkezik:

Antimikrobiális hatás

A laktoferrin antimikrobiális hatása, a patogén mikroorganizmusok növekedésének és fejlődésének gátlásán keresztül nyilvánul meg, megvonva tőlük a növekedésükhöz szükséges vasat. Másrészt a laktoferrin javítja azoknak a baktériumoknak a növekedését és fejlődését, amelyeknek nincs nagy vasigényük, például a Lactobacillus és Bifidobacteria törzsből származó jó, probiotikus baktériumok esetén. Emiatt valóban van érdemes, minden probiotikus készítményt laktoferrinnel kombinálni és együtt alkalmazni.

Ezenkívül a laktoferrin erőteljes hatású a vírusokra is, különösen az influenza vírusra, a HPV-re, a herpes simplexre, a hepatitis B és C vírusra, a HIV vírusra és a citomegalovírusra. Jelenleg intenzív vizsgálatok folynak az új SARS-CoV 2 vírus elleni hatása terén. A laktoferrin gombaellenes hatása a Candida albicans gomba növekedésének és fejlődésének jelentős gátlásban nyílvánul meg.

Immunmoduláló hatás

A laktoferrin immunmoduláló hatása – amikor az immunválasz fokozására van szükség, mint például fertőzések esetében, a laktoferrin képes aktiválni a teljes védelmi rendszert. Ezzel szemben, ha az immunrendszer túl aktív, mint például allergiás és atópiás reakciók esetén, a laktoferrin képes megnyugtatni az immunválaszt – a laktoferrin ezen képességet immunmoduláló hatásnak nevezik.

Gyulladáscsökkentő hatás

A laktoferrin gyulladáscsökkentő hatása– a citokinek, különösen az IL-6 csökkentésével csökkenti a gyulladást.

Daganatellenes hatás

Daganatellenes hatás- Ma számos klinikai tanulmány megerősíti a laktoferrin daganatellenes hatását. Egyrészt a laktoferrin önmagában erős biológiai hatást mutat a rák, különösen a kemény tapintatú, rosszindulatú daganatok megelőzésében. Másrészt a laktoferrin hozzáadása a meglévő kemoterápiás kezelésekhez, fokozza azok citotoxikus és daganatellenes hatásait, miközben védelmet nyújt az egészséges szövetek számára.

A laktoferrin biztonságosan alkalmazható terhesség és szoptatás alatt. Úgy gondolják, hogy a laktoferrin hatékonyabb és jobban tolerálható helyettesítője a vas-kiegészítőknek a terhesség alatt. A vas-tartalmú készítmények gyakran nagyon kellemetlen mellékhatásokat okoznak, például hasi fájdalmat, hányingert és székrekedést. A laktoferrin, mivel vasat tartalmaz, biztonságos, innovatív és jó megoldás a terhesség alatti vérszegénység kezelésére, mivel nincsenek mellékhatásai. Vérszegénység előfordulhat súlyos menstruáció alatt is, a laktoferrin itt is megtalálja alkalmazási helyét.

Terhes nőknél a hormonális és immunváltozások miatt gyakran jelentkeznek hüvelyi mikrobiota rendellenességek, amelyek kedveznek a hüvelyi fertőzések kialakulásának. A laktoferrin mindössze 4 hétig tartó szedése normalizálja a hüvely mikrobiotáját és megakadályozza a hüvelyi fertőzések kialakulását, amelyek különösen veszélyesek a terhesség alatt, mert koraszüléshez vagy vetéléshez vezethetnek. A laktoferrin javítja a helyi és szisztémás immunválaszt, egyensúlyi és védelmi állapotba hozza a nőt a terhesség érzékeny időszakában.

A laktoferrin egy természetes molekula, amely általában jelen van a szervezetben, és antibakteriális, vírusellenes, gombaellenes, gyulladáscsökkentő, daganatellenes és immunmoduláló hatású. Az élet minden időszakában biztonságos használni, a használat során nincsenek mellékhatások, és különösen ajánlott terhesség alatt szedni, mert vastartályként szolgál, és megvédi a nőt a különféle kórokozók általi urogenitális fertőzésektől.

Premium Pharma - D3

D3-vitamin (kolekalciferol)

egy zsírban oldódó vitamin, amelyet a test napfény hatására termel. Alapvető fontosságú az emberi egészség szempontjából, és szerepet játszik a kalcium anyagcserében. Fontos a csontok egészsége, valamint a megfelelő immunválasz szempontjából.

Emellett, a legújabb tudományos eredmények összefüggést mutatnak a D-vitamin hiánya és a bakteriális vaginosis kialakulásával, valamint a koraszüléssel. A D-vitamin hiánya hüvelyi diszbiózishoz és a jó laktobacillusok számának csökkenéséhez vezet. Ezért a terhesség alatt, valamint minden urogenitális fertőzés esetén ajánlott emelt szintű D-vitamin fogyasztás.

Kapszula

A Biota intima készítmény a híres Capsugel Vcaps® gyártó egyedi lila kapszuláját használja, amely nem tartalmaz szintetikus és mesterséges színezékeket. Az intenzív természetes lila szín a lila sárgarépából származik. A kapszulák vegan jellegűek, nem tartalmaznak génmódosított szervezetet. Ezen kapszula nem okoz gyomor-bélrendszeri panaszokat.

Premium Pharma - Kapsula

Alkalmazható-e a Biota intima hüvelyi probiotikum megelőzésképpen?

Természetesen! A Biota intima tartalmazza az összes lactobacillust, amely természetesen megtalálható a női urogenitális traktusában. A lactobacillusok bevonják a hüvely nyálkahártyáját, fenntartják a hüvely normális pH-értékét, és megakadályozzák a patogén mikroorganizmusok szaporodását és szaporodását – mely mikroorganizmusok, a bakteriális és gombás hüvelyi fertőzések kiváltó oka.

Ha Önnek fontos az intim egészsége, ha meg akar szabadulni a hüvelyi fertőzéstől és a fokozott hüvelyváladéktól, és gondtalan terhességre vágyik – a Biota intima az Ön  terméke.

Miért javasolja Dr. Kapás István a Biota intima hüvelyi probiotikum alkalmazását?

Dr. Kapás István szülész-nőgyógyász (Versis Clinic) a kollégák és a páciensek körében jól ismert és elismert név. Lenyűgöző életrajza és kiterjedt szakmai tapasztalata hitelességet és biztonságot nyújt.

Dr. Kapás István elmondja: „A Biota intima, egy kombinált immunprobotikum, tökéletes megoldás a hüvelyi váladék, a húgyúti fertőzések és a bélflóra problémáira. Amellett, hogy a legújabb generáció rendkívül specifikus baktériumtörzsét tartalmazza, D3-vitamint és laktoferrint is tartalmaz, amelyek fontosak az erős immunitás szempontjából. “


Rendeljen terméket


PremiumPharma-Gynecologists recommendation

Gynecologist’s recommendation

PremiumPharma-Premium quality

Premium quality

PremiumPharma-Evidence-based

Evidence-based

PremiumPharma-non-GMO

Non GMO

PremiumPharma-gluten-free

Gluten free

PremiumPharma-soy-free

Soy free

PremiumPharma-no artificial colours

No artificial colours

PremiumPharma-Made in Serbia

Made in Serbia

PremiumPharma-Swiss developed

Swiss developed

Kapcsolat

Premium Pharma - Logo

 • MNP Group Hungary Kft., Bartók Béla út 152/H, 1115 Budapest
 • +36 20 312 2063
 • info@premiumpharma.hu


Facebook


Instagram


Linkedin


Youtube