Biota Intima i vaginalne infekcije

Biota Intima és hüvelyi fertőzések

Világszerte több mint 300 millió nő szenved hüvelyi fertőzésben. Úgy gondolják, hogy ez a szám az elkövetkező években drámai módon megnő. Bizonyára Önnél is előfordult már élete során az alábbiak közül valamely panasz,  a megnövekedett hüvelyváladék, égető érzés, bőrpír, viszketés, fájdalmas közösülés vagy nemi úton terjedő betegség. Az intim egészség ma már nem jelenthet  tabutémát, és nem is az. A leggyakoribb hüvelyi fertőzéseket különféle baktériumok vagy gombák okozzák, leggyakrabban a Candida törzséből.

A mai gyors életmód minden bizonnyal kedvez a hüvelyi fertőzések kialakulásának. Az okok különbözőek, többek között: csökkent immunitás, fáradtság, stressz, szénhidrátban gazdag étrend, antibiotikumok és orális fogamzásgátlók használata, agresszív tisztálkodó szerek és textillágyítók használata, óvszerek és gyakori partnerváltás. Néhány állapot, például terhesség, cukorbetegség vagy hormonális változások, szintén hozzájárulnak a hüvelyi fertőzések kialakulásához.

Ma a COVID-19 járványnak is tanúi vagyunk. A COVID-19 betegség szövődményeinek és súlyosabb formáinak kezelésére használt terápia széles spektrumú antibiotikumok alkalmazását foglalja magában, amelyek válogatás nélkül elpusztítják a jó és a rossz baktériumokat, és hüvelyi fertőzésekhez vezethetnek.

Néhány nő úgy véli, hogy a hüvelyi fertőzésekre nem kell nagyobb figyelmet fordítani,  aggódni. Az intim egészség azonban rendkívül fontos, mert a kezeletlen fertőzések meddőséget, a petevezeték elzáródását vagy a méhnyaksebet okoznak. Régóta ismert, hogy az onkogén HPV vírus kezeletlen fertőzése méhnyakrákhoz vezet, amely megbetegedés a vezető helyek egyikén  áll Európában. További probléma, hogy a hüvelyi fertőzések körülbelül 50% -a tünetek nélkül jelentkezik. Tehát a nőknél jelen van a fertőzés, de nem tudnak róla. Ezek a tünetmentes fertőzések különösen súlyosak lehetnek, mivel nem kezelik őket, a fertőzés előrehalad és károsítja a reproduktív/ szaporodó szerveket.

A meddőség napjainkban komoly gondot okoz. Gyakran a nők kezeletlen hüvelyi fertőzése áll a háttérben. Manapság egyre több nő az in vitro (lombikbébi) megtermékenyítés folyamatán megy keresztül. Annak érdekében, hogy a  sikeres születések százalékos aránya nagyobb legyen, fontos, hogy a nőnek ne legyen hüvelyfertőzése se az embrió átültetése előtti, alatti és utáni időszakban sem.

A terhesség, nagymértékben kedvez a hüvelyi fertőzések kialakulásának a női testben előforduló hormonális és immunváltozások miatt.

Ezeket a fertőzések  nagy kockázati tényezőt jelentenek a koraszülés,  vetélés vagy az újszülött szülőcsatornán keresztüli megfertőzésének esetén. Rendkívül fontos a hüvelyi fertőzések megelőzése és kezelése terhesség alatt, a magzatra gyakorolt ​​következmények elkerülése érdekében.

Mi a hüvelyi mikrobiota és mi a szerepe?       

Akárcsak a belekben, ahol a mikrobiális közösség felelős az erős immunitásért és a gyomor-bél traktus egészségéért, így a hüvelyi környezetben is van egy hüvelyi mikrobiota, amely védelmet nyújt a hüvelyi fertőzésekkel szemben.

Ez a “jó” baktériumok közössége többnyire a Lactobacillus nemzetség baktériumaiból áll. A laktobacillusok a hüvely hámjában élnek, tejsavat termelnek és a hüvely pH-értékét az ideális tartományban tartják. Ha a jó baktériumok – laktobacillusok és patogén baktériumok – egyensúlyában zavar keletkezik, akkor az okot ad a  betegségre – fertőzés lép fel.

Hogyan kezelik a hüvelyi fertőzéseket?

Az októl, a mikrobiológiai és klinikai eredményektől függően a nőgyógyász általában helyi terápiát ír elő antibakteriális vagy gombaellenes hüvelyi kúpokkal. Rendkívül fontos, hogy terápiát ne az érintett egyén határozza meg,  hanem az orvos,  aki elegendő tapasztalattal és tudással rendelkezik ahhoz, hogy pontosan meghatározza a kezelés módját és időtartamát. A hüvelyi fertőzések kezelésében az a probléma, hogy a hüvelyi mikrobiota megzavarodik, és a fertőzések gyakran visszatérnek. A helyi antibiotikum megöli mind a patogén, mind a jó laktobacillus baktériumokat, ami megfelelő talajt hoz létre az újrafertőzéshez. Az ismételt fertőzések az esetek csaknem 50% -ában fordulnak elő, mert a laktobacillusok mennyisége és a fertőzések oka között még mindig nincs egyensúly. Ily módon a kórokozók könnyebben “kapcsolódhatnak” a hüvelyi hámhoz, és kellemetlen problémákat okoznak.

Hogyan segíthet magának?

Elsősorban az életmód megváltoztatásával. Dolgozzon az immunitáson, étkezzen egészségesen és rendszeresen végezzen tetstmozgást. Ismeretes a D-vitamin használata az immunrendszer erősítésében. Kerülje a stresszt és aludjon legalább 7-8 órát naponta. Használjon pamut fehérneműt és enyhe tisztítószereket az intim régió tisztán tartásához. A laktobacillusokban gazdag orális probiotikumok a hüvelyi fertőzések alatt és után is ajánlottak. A hüvelyi probiotikumok alkalmazása növeli a laktobacillusok számát a hüvelyi régióban.

Több laktobacillus – egyenlő az egészségesebb mikrobiotával – csökkenti a fertőzések gyakoriságát.

A probiotikus kapszulák megelőzésként is alkalmazhatók, használatuk különösen ajánlott terhességben, valamint a helyi hüvelyi kezelés első napjától kezdve.

Minden intim egészségre szánt probiotikus készítmény egyforma?

Igaz, hogy nem minden vaginális probiotikum egyforma. Néhány olyan termolabilis laktobacillustörzset tartalmaz, amelyek szobahőmérsékleten nem stabilak, és így elveszítik hatékonyságukat. Fontos a laktobacillusok száma, valamint a készítményben lévő törzsek típusai.

Biota Intima egy forradalmi orális probiotikus készítmény, amelyet intim egészségre szánnak.

A legtöbb laktobacillus fajt tartalmazza, amelyek túlnyomórészt az egészséges hüvelyi mikrobiotában megtalálhatók (L. crispatus, L. jensesii, L. gasseri). A Biota Intima készítményben jelen lévő 6 típusú laktobacillus a hüvely hámjának védelméhez vezet, fenntartva a hüvely optimális pH-értékét és megakadályozva a hüvelyi fertőzések előfordulását. A Biota Intima készítményben jelen lévő D-vitamin a helyi és szisztémás immunrendszer megerősödéséhez vezet, erős védelmet nyújtva a patogén organizmusokkal szemben. A laktoferrin egy olyan fehérje, amely erős affinitással rendelkezik a vas megkötésére. Gyakran vérszegénység esetén alkalmazzák, különösen terhesség alatt. Ezenkívül a laktoferrin erős antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, támogatást nyújtva a laktobacillusoknak, bármely típusú hüvelyi fertőzés elleni küzdelemben.

Kinek szól a Biota Intima?

A Biota Intimát bármely korosztályú lány, nő beveheti, tinédzser kortól a menopauzában lévőkig. Alkalmas és biztonságos terhesség és szoptatás alatt. Nagyon kényelmes a használata, csak napi 1 kapszula védi a hüvelyi hámot, és nem igényel hűtőszekrényben történő tárolást. A Biota Intima az egyetlen olyan készítmény, amely tartalmazza a jó probiotikus baktériumok-laktobacillusok és erőteljes immunmodulátorok – D3-vitamin és a laktoferrin – kombinációját. Az innovatív összetétel lehetővé teszi a jó intim egészség megőrzését, lerövidíti a hüvelyi fertőzések időtartamát, akadályozza azok megismétlődését és hozzájárul minden nő erős immunrendszeréhez.

Biota Intima- mert az intim egészség nem tűr kompromisszumot!