Adatvédelmi irányelvek

A személyes adatok védelméről tett nyilatkozat

Utoljára frissítve: 2021.07.01.

MNP Group Hungary Kft., Bartók Béla út 152H, 1115 Budapest , Adoszám HU 27315912-43, cégjegyzékszám: 01-09-353609, mely be van jegyezve a Budapesti bírósági jegyzékbe (a továbbiakban: Digitális felület), az Premium Pharma Hungary weboldalon (a továbbiakban: www.premiumpharma.hu ), gondoskodik az Ön személyiségének védelméről és az Ön személyes adatainak védelmére törekszik. Ez az adatvédelmi és személyes adatok védelméről szóló nyilatkozat értesíti Önt arról, hogy hogyan járunk el az Ön személyes adataival és az Ön személyiségvédelmi jogaival. Szolgáltatásaink igénybevétele előtt figyelmesen olvassa el ezt az adatvédelmi tájékoztatót és a személyes adatok védelméről szóló nyilatkozatot.

  • Közös adatkezelők:

A Digitális felület az www.premiumpharma.hu oldalon saját felhasználóinak (a továbbiakban: Megrendelők), a megfelelő termékkínálat, áru és/vagy szolgáltatás megtalálásának érdekében a Megrendelők személyes adatainak közös adatkezelője, a termék, áru és/vagy szolgáltatás ahogyan az a személyes adatok védelméről szóló törvénnyel és szabályzatokkal elő van írva.

  • Az Önökről begyűjtött adatok a következőek:

Adatok, melyeket közvetlen kommunikáció által kapunk

Megrendelő felhasználói számlájának egyéb adatai

Amikor bejelentkezik a szolgáltatásaink igénybe vételére, a következő információkat gyűjthetjük be Önről:

  • név és vezetéknév
  • helység és lakcím
  • e-mail cím
  • mobil illetve vezetékes telefonszám

Adatok, melyeket automatikusan gyűjtünk be a szolgáltatásaink felhasználása során

Amikor kapcsolatba kerül az www.premiumpharma.hu oldallal illetve igénybe veszi szolgáltatásainkat, Önről automatikusan begyűjtjük a következő adatokat:

Az eszköz adatai

Begyűjtjük azokat az adatokat, melyek jellemzőek az Ön készülékére, mint például az operációs rendszer verzióját illetve egyéni azonosítóit.

Az eszközének azonosítóit az Ön felhasználói fiókjával kötjük össze.

A felhasználó adatai és jegyzőkönyvei (előzményei)

Az Ön eszközének egyéni adatait mint például az IP címét (internet protokoll), időzónáját és operációs rendszerét. Továbbá megőrizzük az Ön bejelentkezési adatait (a regisztráció időpontját, belépési kód utolsó változtatásának időpontját, valamint az utolsó sikeres belépés időpontját), a használt böngésző fajtáját és verzióját.

Kattintási adatok

Információkat gyűjtünk be az Ön aktivitásáról az www.premiumpharma.hu oldalon, melyek magukba foglalják a weboldalakat, melyről elérte az www.premiumpharma.hu, minden látogatás dátumát és idejét, az oldalon való kereséseket, hirdetéseket és reklámokat, melyekre rákattintott, valamint hogy hogyan folytatódott az Ön interakciója az adott hirdetéssel illetve reklámmal, látogatásának időtartamát és a látogatás ideje alatt tett tartalom böngészésének sorrendjét az www.premiumpharma.hu.

  • Sütik és hasonló technológiák

Sütiket használunk a Megrendelő szesszióinak irányítása érdekében. A sütik kis szöveges adatcsomagok, melyeket a web szolgáltató az Ön merevlemezére telepít. A sütik felhasználhatók arra, hogy begyűjtsük látogatásának dátumát és időpontját, böngészési előzményeit, beállításait és felhasználói nevét. A böngészőjét beállíthatja úgy, hogy elutasítsa némely vagy az összes sütit illetve hogy figyelmeztesse Önt, ha egy webhely telepít vagy hozzáfér merevlemezén lévő sütikhez. Ha letiltja vagy elutasítja a sütiket tudnia kell, hogy szolgáltatásaink egy része elérhetetlenné válhat vagy hibásan működhet. Az általunk használt sütik kérdésében további információkért nézze meg: Szabályzat a sütikről és hasonló technológiákról.

Harmadik féltől vagy nyilvános forrásból elérhető adatok.

Önről személyes adatokat kapunk különböző harmadik felektől (és nyilvános forrásokból) melyek:

  • technikai szolgáltatásokról valamint analitikai szolgáltatásokról szóló információk mint például Google és Facebook.
  • hirdetői hálózatoktól mint például: Google és Facebook
  • hirdető partnereink sütijei által

Begyűjtünk–e adatokat gyermekektől?

A mi szolgáltatásaink nincsenek előlátva 18 éven aluli személyek számára és mi tudatosan nem gyűjtünk be 18 éven aluli személyektől adatokat. Ha tudomásunkra jut, hogy 18 éven aluli személy adta meg adatait, azok azonnal törölve lesznek.

  • Miért dolgozzuk fel az Ön személyes adatait?

A személyes adatait csakis akkor fogjuk felhasználni, amikor azt a törvény engedi. Leggyakrabban az Ön személyes adatai a következő esetekben kerülnek felhasználásra:

  • Ott, ahol olyan szerződést kell teljesítenünk amelyet önnel kötünk vagy kötöttünk
  • Ott, ahol szükséges hogy a jogos érdekeink javítsanak a szolgáltatásainkon, így biztos és veszélymentes weboldalt biztosítsunk Önnek.
  • Ott, ahol ezt a törvények és szabályzatok betartása igényli

Bizonyos körülmények között szintén feldolgozhatjuk adatait az Ön külön engedélye alapján. Mielőtt ezt megtennénk, az engedély kérésével együtt értesíteni fogjuk Önt a célról és a személyes adatok besorolásáról és fajtájáról melyeket fel kell dolgoznunk.

A folytatásban megfogalmaztuk hogy milyen módon használjuk fel az Ön személyes adatait és közben mely törvények alapjaira támaszkodunk. Továbbá megállapítottuk milyen törvényes jogaink / érdekeltségeink vannak, ott ahol az alkalmas.

4.1  Az www.premiumpharma.hu -való hozzáférés és szolgáltatás igénybevétele

  • Ha e-mail címet használva jelentkezik be, felhasználjuk az Ön nevét és vezetéknevét és/vagy e-mail címét felhasználói azonosításának érdekében, így biztosítva az premiumpharma.hu oldalhoz való hozzáférést.
  • Ha Gmail fiókkal fér hozzá weboldalunkhoz, az Ön Gmail profilján szereplő nevet és vezetéknevet, valamint e-mail címét használjuk felhasználói azonosításának érdekében, így biztosítva az premiumpharma.hu oldalhoz való hozzáférést.
  • A fent említett adatokat az előzményekről szintén felhasználjuk a szolgáltatásaink elvégzésének érdekében, az Általános szerződési feltételekkel összhangban.
  • E-mail címét felhasználjuk arra, hogy eljuttassuk Önnek az esetlegesen aktuális szolgáltatásainkról szóló információkat.

A fenti adatokat az Önökkel fennálló kapcsolatunk megfelelő végrehajtása érdekében dolgozzuk fel a marketing tevékenységekkel kapcsolatos jogos érdekünk alapján, hogy Önnek olyan szolgáltatásokat kínálhassunk melyek az Ön érdekében állnak.

4.2  Az www.premiumpharma.hu által Önnek nyújtott szolgáltatások minőségének javítása érdekében

A kattintási adatok felhasználása:

  • hogy Önnek releváns tartalmat nyújthassunk, például Önnek aktuális keresési találatokat a böngészés során;
  • hogy meghatározzuk mennyi időt tölt az premiumpharma.hu oldalon, valamit hogy követhessük az azon való böngészés sorrendjét és ezáltal megértsük érdeklődési körét valamint javítsunk szolgáltatásainkon. Példának okáért, a böngészési adatok alapján az Ön érdeklődési körének megfelelő tartalmat ajánlhatunk.
  • a kampányaink kézbesítési sikerességének követésére és jelentéseihez valamint belső ügyeink elemzésére

Az Ön helyzetéről szóló adatokat felhasználjuk:

  • anonim és csoportos információk gyűjtésére a Megrendelők tulajdonságairól és viselkedéséről, beleértve a munkavezetés elemzését, az anonim profilok szegmentációját és fejlődését;
  • hogy a szolgáltatásaink kivitelezését javítsuk és hogy a tartalmunkat az Ön igényeihez formálhassuk.
  • hogy az premiumpharma.hu-en harmadik felek által elhelyezett reklám szórólapokkal való interakcióját követhessük és mérhessük;
  • Az Ön bejelentkezési adatai alapján, az e-mail címét is beleértve, azonosítjuk a különböző berendezéseit (asztali számítógép, mobil telefon, tablet) melyekkel hozzáfér az premiumpharma.hu weboldalhoz. Ez lehetővé teszi számunkra hogy különböző aktivitásokat társítsunk más-más berendezéséhez és így kifogásolhatatlan böngészési élményt nyújthatunk, függetlenül attól, hogy melyik berendezést használja.

A fenti adatokat a marketingtevékenységekkel kapcsolatos jogos érdekünk alapján dolgozzuk fel, hogy jobbá tegyük az Ön tapasztalatát az www.premiumpharma.hu oldalon valamint hogy viszonyunkat Ön iránt megfelelően hajthassuk végbe.

  1. Hogyan fogjuk Önt értesíteni a változásokról a személyi adatok védelméről szóló nyilatkozatban?

Ezt a személyiségi és adatvédelmi nyilatkozatot időnként változtathatjuk, előző bejelentés illetve az Ön beleegyezése nélkül. A változtatásokról ezen az oldalon keresztül lehet informálódni, e-mailen keresztül értesítjük Önt erről, illetve az www.premiumpharma.hu oldal által. Ha Ön nem egyezik a változtatásokkal, fiókját törölheti, úgy, hogy a profil oldalon kiválasztja a „fiók törlése“ parancsot.

  1. Az Ön jogai

Bizonyos körülmények között, a személyes adatok védelméről szóló törvény alapján Önnek meghatározott jogai vannak a személyes adataival kapcsolatban.

Ha a következő szakaszban levő jogai valamelyikével élni kíván, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@premiumpharma.hu  e-mail címen keresztül.

A személyes adataihoz való hozzáférés kérvényezésének joga (általában „adathozzáférési kérvény“ név alatt ismert). E jog lehetővé teszi, hogy a begyűjtött személyes adatairól másolatot kapjon és leellenőrizhesse, hogy jogszerűen dolgozzuk-e fel őket.

Javítási jog, mellyel kérelmezheti hogy bármely nálunk őrzött adata javítva legyen. E jog lehetővé teszi hogy javítást kérjen bármely nem teljes, vagy téves Önre vonatkozó adatra, bár lehetséges, hogy az új adat megerősítését kérni fogjuk.

Adatai feldolgozásának korlátozását kérő jog. E módon kérheti személyes adatai feldolgozásának megszüntetését a következő esetekben: (a) ha adatainak pontosságát kívánja ellenőrizni; (b) ott, ahol a mi adatfelhasználásunk jogszerűtlen; (c) Abban az esetben, ha az adatok visszatartását kéri, akkor is ha már nincsen rájuk szükség de szüksége van azok használatra, megállapítására vagy igényléseinek védelmére; vagy (d) ha ellenzi hogy adatait feldolgozzuk, de le kell ellenőriznünk hogy átléptük-e a jogaink által előírt korlátainkat.

A saját személyes adatok törlésének kérvényezési joga. E jog lehetővé teszi hogy kérvényezze adatainak eltávolítását vagy törlését, ha azoknak feldolgozására már nincsen ok. Szintén joga van kérvényezni személyes adatainak eltávolítását vagy törlését ha sikeresen érvényesítette az adatai feldolgozására tett panasz jogát (erről részletesebben a további szövegben), amikor esetleg adatait jogtalanul dolgoztuk fel vagy más alkalommal, amikor szükséges személyes adatainak törlése az érvényes jogszabályoknak megfelelően. Tartsa szem előtt azt, hogy esetleg törvényes kötelességünk bizonyos célokra megtartani az Ön személyes adatait. Nézze meg a 10. szakaszt.

Személyes adatainak feldolgozására tett panasz joga abban az esetben, amikor jogi érdekre hivatkozunk (vagy a harmadik fél), de az Ön helyzetében fennáll valamilyen helyzet, ami miatt élni akar a panasz lehetőségével, mert feltételezi, hogy az szemben áll a jogai és szabadsága alapjaival. Panaszra akkor is joga van ha adatait közvetlen marketing céljára használjuk fel. Bizonyos esetekben felmutathatunk meggyőző jogi alapokat arra, hogy adatait feldogozhatjuk, és jogaink az Ön szabadsága és jogai felett állnak.

Személyes adatai átviteli kérvényének joga Önnek vagy harmadik félnek. Önnek vagy a feltüntetett harmadik félnek kiszolgáltatjuk személyes adatait, strukturált, leggyakrabban használt, gépkód formájában. Legyen tekintettel arra, hogy e jog csak az automatizált adatokra érvényes melyek használatára az elején engedélyt illetve kifejezett engedélyt adott, illetve, amikor felhasználtunk olyan adatokat, melyek az Önnel való kapcsolat létrehozásakor használtunk fel.

Az Ön adatainak feldolgozásáról szóló engedély bármely pillanatban való visszavonásának joga. Ez nem hat ki a már elvégzett adatfeldolgozások jogosultságára, melyeket az előzőleg megadott beleegyezése vagy hozzájárulása alapján végeztünk el.

Jogainak megvalósítása általában díjmentes: A személyes adataihoz való hozzáférés (vagy más jogának megvalósítása) díjmentes lesz. Ellenben mérsékelt árat szabhatunk ki, ha az Ön kérvénye alaptalan, rendszeresen ismétlődő vagy túlzott. Ehelyett, ilyen esetekben kérvényét el is utasíthatjuk.

A válaszadás határidejének korlátozása: Igyekszünk egy hónapon belül minden jogos kérelemre válaszolni. Néha ha a kérvény összetettebb vagy több kérvényt nyújtott be, több időre lehet szükségünk. Ez esetben értesítjük és folyamatosan informáljuk Önt.

Továbbá bármely pillanatban panasszal élhet a személyes adatok védelme illetékes szervénél mely felelős Önért, ahogyan az a 13. szakaszban fel van tüntetve.

Mielőtt viszont panasszal élne a személyes adatok védelmére illetékes szervénél, szeretnénk közvetlenül megoldani a felmerülő gondokat, ezért kérjük, hogy előbb forduljon a személyes adatok védelmére illetékes hivatalnokunkhoz a következő e-mail címen: info@premiumpharma.hu

A Személyes adatok védelmére illetékes hivatalnok: Nemanja Zivkovic, Bartók Béla út 152H, 1115 Budapest, e-mail: info@premiumpharma.hu.

Kommunikáció és marketing

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban: hogy visszaigazoljuk az Ön regisztrációját, hogy értesítsük arról, hogy kérdése vagy foglalása eljutott partnereinkhez, valamint a többi üzenettel melyek a szolgáltatásainkra vonatkoznak, e-mailen vagy az www.premiumpharma.hu weboldalon keresztül fogunk kommunikálni Önnel. Mivel szükséges, hogy szolgáltatási üzeneteket küldjünk, ezekről nem bír majd leiratkozni.

Kérheti viszont, hogy megszüntessük a reklámüzeneteket. Ezt bármely pillanatban megteheti a reklám e-mailekben küldött leiratkozási linkre kattintva, vagy a kommunikációs beállításokon keresztül a saját felhasználói profilján belül. Ha gondja merülne fel a beállítások megváltoztatásával forduljon hozzánk az info@premiumpharma.hu  e-mailen keresztül.

Abban az esetben kap tőlünk reklámüzeneteket, ha:

  • ilyen üzeneteket kért tőlünk
  • használja az premiumpharma.hu weboldalt vagy annak szolgáltatásait
  • megadta az adatait premiumpharma.hu amikor pályázatra jelentkezett
  1. Kivel osszuk meg az Ön adatait?

Lehetséges, hogy személyes adatait más ügyfeleinkkel is meg kell osztanunk azokra a célokra, melyeket a 4. pontban tüntettünk fel.

Harmadik fél általi szolgáltatások: Olyan harmadik felek szolgáltatásait kínáljuk, akik segítenek nekünk szolgálataink bizonyos részében, például tárolási szolgáltatásokban. A szolgálatnyújtók lehetnek az Európai Gazdasági Térségen (EGT) belül vagy kívül.

A szolgáltatásokat nyújtó harmadik feleket ellenőrizzük és követeljük tőlük, hogy az Önök személyes adatait tiszteletben tartsák és azokkal törvényszerűen bánjanak. Nem engedélyezzük, hogy az Önök adatait saját célokra használják fel.

Hirdetés és eredményszolgáltatók: Szolgáltatásaink fejlesztése céljából analitikai célokra olyan adatokat osztunk meg Önről, melyeken keresztül az Ön azonosítása nem lehetséges, de számunkra segítenek meghatározni, hogy felhasználóink hogyan használják az www.premiumpharma.hu felületet. Az Ön adatait olyan formában osszuk meg, hogy követés céljából ne legyen beazonosítható, de a kampányaink és belső egyéb ügyeink hatásfoka általuk elemezhető legyen.

Bűnüldöző, szabályozó és egyéb szervek: Az Ön személyes adatait kiszolgáltathatjuk bűnüldöző és szabályozó szerveknek, valamint állami vagy más illetékes szerveknek, hogy jogi kötelességeinknek és a törvényes kérelmeknek eleget tegyünk.

Cégünk és vagyonunk részeit eladhatjuk, átruházhatjuk vagy összevonhatjuk. Alternatív megoldásként más társaságokat is alapíthatunk vagy egyesülhetünk velük. Ha ügyvitelünk megváltozik, az új tulajdonosok használhatják az Önök személyes adatait azonos módon, mint ahogy az ebben az adatvédelmi nyilatkozatban szerepel.

  1. Személyes adatok nemzetközi átadása

Bármikor amikor az Ön személyes adatait az Európai Gazdasági Térség (EGT) határain kívülre szolgáltatjuk ki, hasonló mértékű biztonságot biztosítunk nekik a következő adatvédelmi szempontok legalább egyikének ellenőrzésével:

  • Személyes adatait csakis olyan országoknak adjuk ki melyekről az Európai bizottság meg van már győződve, hogy megfelelő odafigyelést fordítanak a személyes adatok védelmére.
  • Ott, ahol meghatározott szolgáltatókat alkalmazunk, alkalmazhatunk az Európai bizottság által jóváhagyott speciális szerződéseket, amelyek a személyes adatoknak azonos védelmet biztosítanak mint Európában.
  • Ott ahol olyan szolgáltatókat alkalmazunk, melyek központja az USA-ban van, akkor tudjuk kiszolgáltatni nekik az adatokat, ha ők is részei a személyes adatok védelmének, amely kötelezi őket a személyes adatok hasonló védelmére amelyek Európa és az USA között zajlanak.
  1. Hol és mennyi ideig tároljuk az Ön adatait?

Az Önről begyűjtött adatokat megbízható szolgáltatónál fogjuk tárolni a legjobb szolgáltatás biztosításának érdekében.

Az Ön személyes adatait csak annyi ideig fogjuk tárolni, amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy betöltsük a célt ami miatt be is gyűjtöttük őket, beleértve minden törvény iránti kötelezettségünket, könyvelési követelményt és kimutatási kérelmet.

A személyes adatainak őrzési idejét több szempont figyelembevétele által határozzuk meg. A tárolási idő függ az adatai mennyiségétől és természetétől, valamint érzékenységüktől, a jogosulatlan felhasználásuknak kitett veszély fokától, illetve az azokból való azonosíthatóság veszélyétől, a feldolgozás céljától, valamint hogy a feldolgozás céljait elérhetjük-e más adatok feldolgozásával a törvényes eszközeink keretén belül.

Abban az esetben ha személyes adatainak konkrét tárolási idejével kapcsolatban lenne kérdése, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@premiumpharma.hu címen.

  1. Technikai és szervezési adatfeldolgozási és biztonsági intézkedések

Az összes Önről begyűjtött adat megbízható szolgáltatóknál van tárolva, valamint olyan technikai és szervezési lépéseket alkalmaztunk melyek megfelelőek és szükségesek a személyes adatok védelme érdekében. Az www.premiumpharma.hu folyamatosan felméri a saját adatközlési biztonsági programjának biztonságosságát és alkalmasságát. Ez a rendszer arra van tervezve hogy (a) segítsen védeni az Ön adatait véletlen vagy törvénytelen elvesztéstől, hozzáféréstől vagy felfedéstől; (b) felismerje a lehetséges biztonsági hibákat az www.premiumpharma.hu oldalon és (c) minimalizálja a biztonsági kockázatokat, beleértve a kockázatbecslést és rendszeres tesztelést.

Tartsa szem előtt azt, hogy minden törekvés ellenére, az internetes vagy más nyilvános adatátvitel sosem teljesen megbízható, valamint fennáll annak a lehetősége is, hogy harmadik fél jogosulatlanul hozzáférjen az Ön adataihoz.

  1. Harmadik felek weboldalán való kapcsolatok

Az www.premiumpharma.hu tartalmazhat hivatkozásokat más weboldalakhoz illetve tartalmazhatja harmadik felek alkalmazásait. Ha ezeket a linkeket követi, vagy ezen alkalmazásokat használja, vegye figyelembe, hogy mindenkinek más-más adatvédelmi szabályzata lehet a személyi adatok kezelésére vonatkozóan.

Javasoljuk hogy az www.premiumpharma.hu oldal elhagyása esetén minden más weboldal adatvédelmi nyilatkozatát is olvassa el.

  1. Kapcsolat

Minden egyéb információért vagy jogainak érvényesítése érdekében ellenőrizze adatlapja beállításait vagy forduljon a személyes adatok védelmére illetékes hivatalnokunkhoz az info@premiumpharma.hu címen.

A Személyes adatok védelmét felügyelő hivatalos szerv Magyarországban:

Nemzeti Adatvédelmi ésInformációszabadság Hatóság

Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

H-1125 Budapest

Telefon szám: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391- 1410

e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu  

Weboldal: https://www.naih.hu/